samsun-da-ulasim-filosuna-30-yeni-otobus
samsun-da-ulasim-filosuna-30-yeni-otobus

Samsun’da ulaşım filosuna 30 yeni otobüs geldi

3 min


164
613 shares, 164 noktalar

Samsun’da ulaşım filosuna 30 yeni otobüs Samsun Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna 30 yeni otobüs daha ekledi.

Samsun’da ulaşım filosuna 30 yeni otobüs

SAMSUN – Samsun Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna 30 yeni otobüs daha ekledi. Otobüslerin hizmete alma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Güç birliği yapıyoruz. İktidarı ve muhalefetiyle çalışıyoruz. Toplu ulaşımla ilgili 30 otobüsü devreye alıyoruz. Duraklarda beklemeleri ortadan kaldıracağız” dedi.

samsun-da-ulasim-filosuna-30-yeni-otobus
samsun-da-ulasim-filosuna-30-yeni-otobus eklendi

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Samulaş’a 30 yeni otobüs alındı. Vatandaşlara daha hızlı hizmet götürebilmek adına genişlemeye giden filoya ait otobüsler ulaşım için tüm teknik donanıma sahip. Engelli vatandaşların da kolayca binebileceği otobüsler için Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete alma töreni düzenledi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biz özellikle 31 Mart seçiminden sonra Samsun’la ilgili seçim satında bir proje lansmanı yapmıştık. Oradaki tüm çalışmalarımız adım adım planlı ve projeli bir şekilde devam ediyor. Bunun içinde en önemlisi topyekün ulaşım başlığı adı altında topladığımız bir ulaşım başlığımız var.

Burada Samsun’u Terme’den Yakakent’e, Vezirköprü’den, Asarcık’tan merkeze kadar bütün ilçeleri kapsayan bir projeksiyon var. Biz tüm ulaşım kapsamı içerisindeki bugünü ve geleceği içine alan master planımızı tamamladık. Meclisten geçti ve şuanda yürürlüktedir. Attığımız her adım çok nitelikli bir çalışmanın altında başlıklar halinde yürüyor. Ulaşım başlıkları altında ana hatlarıyla bir defa otopark problemi var. Trafik problemi var.

Yeni ulaşım arterleri. Toplum taşıma bunun çok önemli bir başlığıdır. Toplu taşıma sadece kent merkezinde değil 17 ilçeyi kapsayan, 1 milyon 355 bin insanımızın kent içindeki hareketliliğini güvenli bir şekilde düzenleyen bir plan kapsamında projelendirilmiş şekilde hayata geçiyoruz. Bunun dışında enerji ihtiyacı olmadan bugün kullanılan tüm ulaşım araçlarını da devreye alıyoruz. Şu anda İller Bankası’na yazı yazıldı. Geçen hafta bize geldi.

Terme Büyüklü mevkiinden başlayarak bizim Ondokuz Mayıs Üniversitesi sapağına kadar bisiklet yolunu hayata geçiriyoruz. Bunun en önemli başlıklarından bir tanesi duyurduğumuz ve Türkiye’de en vizyoner projesi olan ‘akıllı şehir’ uygulamalarıdır. Şu anda Barış Bulvarı’ndan başladı. Daha yazılımı devreye almadan, kameralar daha yerleştirilmeden ciddi anlamda rahatlamaya sebebiyet verdi. İsmet İnönü Bulvarı bitmek üzeredir.

Bu hafta sonu da Belediye Evleri Kavşağı’na geçiyoruz. Oradaki kavşağı tamamen değiştiriyoruz. O göbeği büyütüyoruz. Oradan daha görüntüleme, yazılım sisteme devreye girmeden trafiğe açacağız. Tüm Atatürk Bulvarı’nı, üniversite sapağından Belediye Evleri Kavşağı’na kadar o küçük göbekleri kaldırıyoruz. Birkaç ana göbeğin dışında diğer göbeklerin tamamını kaldırıyoruz. Belediye Evleri’ndeki göbek de genişleyerek orası daha şekilli trafik alacak.

Sağa dönüşlere alternatif yollar yapıyoruz” diye konuştu.Çevre dostu otobüslerOtobüslerin çevre kirliliği konusunda üretilen en ileri teknolojiye sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Hatırlatsanız daha önce 33 tanesini devreye almıştık. Onlar 12 buçuk metreydi. Bunlar 8 buçuk metredir. Bunlar biraz daha ara ve kısa mesafelerde çok hareketli ve güçlü araçlardır. Çevre kirliliğinde şu anda üretilen en ileri teknolojiye sahiptir. Otobüs yana eğiliyor, bir kısım insanlarımızı daha kolay almak için. Engelli vatandaşlarımızın otobüse binmesi, inmesi için de düzeneği var. Artık Samsun’da toplu ulaşımın tamamını Büyükşehir Belediyesi yönetir ve sağlar hale gelmiş oldu.

Bizim bu otobüslerimizle beraber inşallah o beklemeleri de ortadan kaldırıyoruz. İnsanlarımızın biraz daha oturduğu yerlerden almayı ve oraya bırakmayı sağlayacak şekilde planlamalarımızı yapıyoruz. TEKNOFEST 2022 Samsun’da yapılacak. Bu, tarihi dönüm noktası olacak. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Samsun’un gençleri artık uzaya bakacak. Güç birliği yapıyoruz. İktidarı ve muhalefetiyle çalışıyoruz. Toplu ulaşımla ilgili 30 otobüsü devreye alıyoruz. Bu otobüslerle beraber duraklardaki beklemeleri ortadan kaldırıyoruz.

Ultra şarj sistemine sahip lityum pilli otobüsleri de dünyada ilk kez Samsun devreye alacak. Buradan Türkiye’ye yaygınlaşacak. Toplu ulaşımdaki yolcu aktarım merkezini inşa ettiğimizde, tüm vatandaşlarımızın tek hatla istediği yere ulaşma imkanı olacak” diye konuştu.Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ise, “Samulaş’ımızda hizmete alınan bu 30 araçla beraber araç sayısı 164 oldu.

Bu araçlar hem yeni hem şu anki standarda uygundur. İstiyoruz ki şehrimizi de vatandaşlar bir yerden bir yere geçerken şehir için ulaşımında kaliteli rahat bir ulaşım imkanı onlara temin edelim” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından dualarla kurdele kesimi yapıldı. Akabinde Başkan Demir ve beraberindekiler otobüsleri gezdi. Törene ayrıca İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve belediye görevlileri katıldı.


Like it? Share with your friends!

164
613 shares, 164 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
0
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Caner Engin Faysal

Gazeteci, yazar, web master Haber ve Reklam işleri