Fatma Girik
Fatma Girik

Bir yıldız daha kaydı

2 min


139
1 yorum, 363 shares, 139 noktalar

Türk sinemasının efsane oyuncusu Fatma Girik aramızdan ayrıldı.

Yeşilçamda bir devir daha kapandı.

fatma-girik
fatma-girik

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdürüyordu Fatma Girik. Aniden rahatsızlanınca bir süre önce İstanbul’a getirilmişti. Tedavi gördüğü özel hastanenin yoğum bakım servisinde mavi gözlerini bir daha açmamak üzere kapattı.

Ünlü oyuncu Fatma Girik, vasiyeti gereği hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

Bu sabah tedavi gördüğü hastanede korona virüse bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Fatma Girik, vasiyeti gereği 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.
Yeşilçam’ı unutulmaz oyuncularından Fatma Girik’ in, sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Usta sanatçının ölümü sanat dünyası başta olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Fatma Girik
Fatma Girik

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK
Fatma Girik için yarın 10.00’da Şişli Belediyesi’nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de yapılacak. Fatma Girik’in cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderilecek.

VASİYETİ YERİNE GETİRELECEK
Girik, 2019 yılında Posta’ya verdiği röportajda cenazesiyle ilgili vasiyetinden bahsetmişti. Girik, açıklamasında “Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” demişti. Girik, vasiyeti gereği 2017 yılında yaşamını yitiren 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

CÜNEYT ARKIN
Yıllarca birçok filmde beraber rol aldığı yakın arkadaşı Fatma Girik’in ölüm haberini alan usta sanatçı Cüneyt Arkın adeta yıkıldı. Telefonla canlı yayına bağlanarak yaşadığı acıyı anlatan Arkın, ağlamaktan konuşamayınca telefonu kapattı.
Kanlı Nigar, Postacı, Nefret, Yaşam Kavgası gibi çok sayıda filmde rol alan ve Yeşilçam’ın usta isimlerinden 79 yaşındaki Fatma Girik, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Kesin ölüm nedeni belli olmayan Girik’in vefatı sanat dünyası başta olmak üzere tüm sevenlerini yıktı.

“İÇİM YANIYOR”
NTV yayınına katılan Cüneyt Arkın, “Şu anda bağıra bağıra ağlamak istiyorum” ifadesini kullandı ve şunları ekledi:
“O benim can yoldaşımdı. O mavi bakışları, ilk bakışları… En cesur insandı. O kadar alçak gönüllü, öylesine zarif, ince, dünyalar güzeli bir hanımefendiydi o.”Cüneyt Arkın, birçok filmde rol aldığı Fatma Girik için “İçim yanıyor. Bir devir gitti, çok zarif bir hanımefendiydi.

Mavi gözleriyle bütün dünyayı mavi ederdi.
Ah Fatma’cığım nur içinde yat” ifadelerini kullandı. Ağlamaktan konuşamayan Arkın, telefonu kapatmak zorunda kaldı.

[quads id=1]


Like it? Share with your friends!

139
1 yorum, 363 shares, 139 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
1
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
0
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
3
Üzüldüm

Bir Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Çocukluğumuzun hatta gençliğimizin efsane oyuncusuydu. Onun harika ve eşsiz filmlerini izleyerek büyüdük. Aramızdan ayrılması çok üzücü. Mekanı cennet olsun.

mta

Editör -Yazar