geleceğe dönüş
geleceğe dönüş

Christopher Lloyd ile Michael J. Fox yıllar sonra bir araya geldi

3 min


186
783 shares, 186 noktalar

Christopher Lloyd ile Michael J. Fox yıllar sonra bir araya geldi

‘Geleceğe Dönüş’ serisinin oyuncuları Christopher Lloyd ile Michael J. Fox, 32 yıl sonra ilk kez ‘Comic Con Festivali’nde bir araya geldi. Fox, ilerleyen Parkinson hastalığının etkilerine rağmen neşesiyle dikkat çekerken, ikilinin buluşması ise hayranlarını duygulandırdı.

80’li yıllarda hafızalara kazınan ‘Geleceğe Dönüş’ serisinin ‘Marty McFly’ ile ‘Doktor Emmett Brown’u olan Michael J. Fox ile Christopher Lloyd 32 yıl sonra buluştu.

 

 

YILLAR SONRA BİR ARADALAR

Christopher Lloyd ile Michael J. Fox, yıllar sonra New York’ta düzenlenen ‘Comic Con Festivali’nde panele katıldı. Lloyd ile Fox, en son 1990’da çekilen ‘Geleceğe Dönüş III’te rol almışlardı. İkili, hayranlarını selamlarken birbirlerine sarılmayı da ihmal etmedi.

 

 

HASTALIĞI İLERLEDİ

1991’de Parkinson teşhisi konan Fox’un, hastalığının vücuduna fiziksel olarak zarar verdiği de görüldü. Michael J. Fox’un, hastalığının aşamasının ilerlemesinden dolayı hareketlerindeki yavaşlık dikkat çekti.

 

 

 

 

“ONUNLA ÇALIŞMAK EĞLENCELİYDİ”

Michael J. Fox, ‘Geleceğe Dönüş’ serisi hakkında konuştuğu panelde, “Bu filmin en iyi yanı Chris’le çalışmaktı. Onunla çalışmak eğlenceliydi” dedi. Fox, bunun nedenini de ünlü aktörün “bir dahi olmasına” bağladı.

Ünlü aktör, filmin başarısının kimyalarının uyuşmasıyla ilgili olduğunu söylerken, Lloyd da Fox’a övgü dolu sözler sarf etti.

 

FİLM FENOMEN OLDU

1985 yapımı bilimkurgu, macera ve komedi türündeki ‘Geleceğe Dönüş’, gösterime girdikten sonra, 380 milyon dolar hasılat yaptı.

 

Lisede okuyan anne ve babası ile tanışan genç, yanlışlıkla annesinin romantik ilgisini çekiyor. Genç, anne ve babasının aşık olmasını engellediği için hatasını telafi edip, 1985 yılına geri dönmek zorunda kalıyor.

 

 

“ÖLÜMDEN KORKMUYORUM!”

Öte yandan Parkinson hastalığıyla 30 yıldır savaşan Michael J. Fox, hastalığıyla ilgili konuşmuştu.

Ünlü aktör, “Parkinson’dan kurtulup kurtulamayacağımı sorduklarında, ’60 yaşındayım ve bilim zor’ diyorum. Yani hayır… Ben gerçekten mutlu bir adamım. Kafamda hastalıklı bir düşünce yok; ölümden hiç korkmuyorum” demişti.

Fox, ayrıca, “Minnettarlık duyacağınız hiçbir şeyiniz olmadığını düşünüyorsanız, etrafınıza bakmaya devam edin. Sadece iyi şeyler olmasını ve ondan sonra bunlar için minnettar olmayı bekleyemezsiniz” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

29 YAŞINDA TEŞHİS KONULDU

Dört çocuk babasına olan Kanadalı aktöre, 1991 yılında yani 29 yaşındayken Parkinson teşhisi konmuştu. Oyuncu, 2000 yılında halkı bu hastalık konusunda eğitmek ve hastalıkla mücadelede araştırmalara fon sağlamak için Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı’nı kurmuştu.

 

 

 

 

PARKİNSON HAKKINDA

Parkinson hastalığı, beyinde dopamin adı verilen, beyin hücrelerinin birbirleriyle haberleşmesini sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkar. Beyinde dopamini üreten hücreler hareketlerin kontrolünden, uyumundan ve akıcılığından sorumludur.

Hareketlerde yavaşlık, dinlenme halindeyken titreme, psikiyatrik rahatsızlıklarla kendini belli eden hastalık, çoğunlukla 60 yaş sonrası kişilerde görülür. Ancak genetik nedenlerle 40’lı yaşlarda da rastlanabilir.

 

Fotoğraflar: AP, Reuters


Like it? Share with your friends!

186
783 shares, 186 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
2
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
2
Beğendim
Komik Komik
2
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
5
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar