yakakent-turizm-calistayi
yakakent-turizm-calistayi

Yakakent’te turizm adına önemli bir adım atıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Yakakent Belediyesi ve OMÜ nün iş birliği ile yürütülen bu toplantıların yararlı olduğunu, çalıştaydan çıkan raporun ilçe turizmine katkı sunacağını söyledi.3 min


177
643 shares, 177 noktalar

Yakakent’in turizm geleceğine yön verecek konuların ele alındığı “Yakakent Turizm Çalıştayı” yoğun katılımla verimli bir şekilde gerçekleşti.

 

Yakakent Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Alaçam-Yakakent Yerel Eylem Gurubu Derneği iş birliği ile düzenlenen, Yakakent’imizin turizm geleceğine yön verecek konuların ele alındığı “Yakakent Turizm Çalıştayı” yoğun katılımla verimli bir şekilde gerçekleşti.

Düzenlenen Çalıştaya, İlçe Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, İşletme Temsilcileri, Basın mensupları ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma; “Çalıştay sonrasında kültür ve turizm alanında Yakakent eylem planı ortaya koymak, tespitlerimizi muhataplarını belirleyerek harekete geçmek istiyoruz. Ardından da bu planın uygulanmasının hep birlikte takipçisi olacağız” dedi

“Yeşil ile Mavinin buluştuğu ilçemizin her geçen gün gelişmekte olduğunu dile getiren Başkanımız Hüseyin Kıyma sözlerine şu şekilde devam etti.

YAKAKENT DENİZİ, GÖLLERİ, DERELERİ, ŞELALELERİ, YAYLALARI, ORMANLARI, YEŞİLİ VE MAVİSİ İLE HARİKA BİR İLÇEDİR

“Samsun’umuzun denize sıfır tek ilçesi olan Yakakent’imiz, diğer adıyla Karadeniz’in Bodrum’u olarak nitelendirdiğimiz ilçemizin, turizmdeki ağırlığının gelecekte de artarak süreceğini öngörmekteyiz.

İlçemiz Samsun ve Sinop illerimize olan yakınlığı, oldukça değerli doğal güzellikleri ve uygun konaklama imkânlarıyla turizm bakımından önemli bir cazibe merkezidir. Yakakent’imiz denizi, gölleri, dereleri, şelaleleri, yaylaları, ormanları, yeşili ve mavisi ile harika bir ilçedir.

İlçemiz turizmini sadece yaz ayları olmaksızın kırsalla beraber on iki aya yayma düşüncesi olarak son yıllarda daha sık gündeme gelmeye başlamıştır.

Yakakent, eşsiz turizm değerleri ve olanakları barındırmakta olup, turizm faaliyetlerinin çoğunluğunu gerçekleştirmeye elverişli bir ilçedir. Yakakent turizmini geliştirme, çeşitlendirme ve sadece deniz kenarında değil, tüm bölgede yaygınlaştırma nihai hedefini gerçekleştirmek yolunda sadece Belediyemizin değil turizmle ilgili tüm paydaşların katkı sunması son derece önemlidir.
Bu bağlamda, Yakakent turizmiyle ilgili güncel meseleleri katılımcı bir biçimde masaya yatırmak, tarafsız bir gözle analiz etmek ve bunlara dayanarak bir gelecek vizyonu belirleme ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
Belediyemiz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi koordinesinde yürütülen Yakakent Turizm Çalıştayı bu gereksinimden yola çıkılarak düzenlenmiştir.

İlçemizin kültür ve turizm potansiyelini ortak bir yaklaşımla ele alarak, var olan potansiyelimizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için çözüm önerilerini konuşacağız.
Çalıştay sonuçlarını içeren bu raporda Yakakent turizminin şu anki durumu, güçlü yönleri, gelişime açık yönleri, sorunları ve çözüm önerileri ile her türlü perspektiften detaylı bir biçimde yansıtılmıştır. Bu sonuçlar ilgili taraflarca dikkatle incelenecek ve bundan sonraki çalışmalarımızda ve projelerimizde bizler için önemli bir başvuru kaynağı olacaktır.

Elde edeceğimiz çıktıları sadece teoride bırakmadan, uygulamalı bir şekilde değerlendirmek niyetindeyiz. Bu bağlamda çalıştay sonrasında kültür ve turizm alanında Yakakent eylem planı ortaya koymak ve tespitlerimizi muhataplarını belirleyerek harekete geçmek istiyoruz. Ardından da bu planın uygulanmasının hep birlikte takipçisi olacağız.”

 

Ardından konuşmasını gerçekleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Yakakent Belediyesi ve OMÜ nün iş birliği ile yürütülen bu toplantıların yararlı olduğunu, çalıştaydan çıkan raporun ilçe turizmine katkı sunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seden Doğan moderatörlüğünde, Yakakent’in Turizminde güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve çözüm önerileri başlıkları altında müzakere edildi.


Like it? Share with your friends!

177
643 shares, 177 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
5
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar