samsunda-dev-spor-kompleksinde-calismalar-hizlandi
samsunda-dev-spor-kompleksinde-calismalar-hizlandi

Samsun’da Dev Spor Kompleksinde çalışmalar hızlandı

2 min


175
683 shares, 175 noktalar

Samsun’da Dev Spor Kompleksinde çalışmalar hızlandı

Türkiye’nin spor altyapısı güçlü şehirlerinden Samsun’da, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Spor Kompleksi’ni tüm hızıyla sürdürüyor. 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki spor kompleksini 24 ayda tamamlanmayı hedefleyen belediye, inşaat alanındaki temel demir bağlantı çalışmasında son aşamaya geldi. Başkan Mustafa Demir, “Bu proje üzerinde hassasiyetle duruyoruz. 3 katlı ve devasa bir yatırım. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Çocukların sağlıklı yetişmelerine katkı sağlayarak, gençlerin spora yönelik ilgilerini artırmaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımlarına devam ediyor. Bölgesel ve ulusal şampiyonalara hazırlanmak isteyenler için çok sayıdaki kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, FIFA standartlarında futbol sahaları gibi birçok proje başlatan Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlayarak yıkılan Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunun yerine de dev spor kompleksi inşa ediyor.

Hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında antrenman sahaları, fitness salonu, olimpik yüzme havuzu, sauna, fin hamamı ve resmi turnuvaların yapılabileceği 1160 seyirci kapasiteli müsabaka salonunun bulunacağı İlkadım Spor Kompleksi’nde temel inşaat çalışmaları sürüyor.

Hafriyat çalışmalarına kasım ayı başında başlanırken, temel demir bağlantı çalışmalarında yüzde 50’lik kısım tamamlandı. Kompleksin uzun yıllar hizmet verebilmesi için temel çalışmasına önem veren Büyükşehir Belediyesi, demir bağlantıları aralık ayının ilk haftası bitirecek. Ardından kolon ve perde demirleri dikilerek, ikinci hafta da temel betonu dökülecek.

Fevzi Çakmak, Yenidoğan, Fatih, İlyasköy, Reşadiye, Rasathane, Çiftlik, Adalet, Kazım Karabekir, Bahçelievler, Kışla, Yaşar Doğu’yu kapsayan toplam 12 mahallede yaşayan 140 bin vatandaşın yürüme mesafesindeki spor kompleksinde yaklaşık 35 bin genç ve çocuk istifade edecek.

Projeyi 24 ay sonra hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Spor, bizim en çok önem verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisi. Eğitimde, sporda, iş hayatında, turizmde, sanayide, birçok alanda yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Şuan temelinde demir bağlantıları yapılıyor.

İnşaat alanı büyük ama bağlantıların yarısı bitti. Temel betonu da en geç bu ayın ikinci haftasında dökülecek. Bu proje üzerinde hassasiyetle duruyoruz. 3 katlı ve devasa bir yatırım. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Kaynak: meydannet.com


Like it? Share with your friends!

175
683 shares, 175 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
1
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
2
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
4
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar