samsun
samsun

Samsun Sheraton Oteli mühürlendi, ruhsatı iptal edildi

1 min


178
693 shares, 178 noktalar

Samsun İlkadım’daki Sheraton Oteli için Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi’ne karşı Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin açtığı dava sonuçlandı.

Samsun 2. İdari Mahkemesi otel binasının ruhsatının iptaline karar verdi. Mahkeme kıyı alanına yapılan binayı şehircilik ilkelerine aykırı buldu.

Mimarlar Odası’nın, kıyı kenar çizgisini ihlal ettiği gerekçesiyle Sheraton Otel binası için açtığı dava ile ilgili ikinci kez karara verildiğini söyleyen Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener, “Binanın boşaltılarak yıkılması gerekiyor” dedi.

Binanın 2011 yılında inşa edildiğini söyleyen Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener, “Kıyı kanununa aykırı biçimde turizm tesis alanına dönüştüren kararı ve buna bağlı olarak İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen inşaat Ruhsatı Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin açtığı dava neticesinde iptal edilmiş ve inşaat durdurularak mühürlenmişti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni hukunun gereğini yerine getirmeye davet ediyorum diyen Şener, “Samsun Büyükşehir yönetimi ve meclisini bir kez daha hukuk normlarına göre karar üretmeye ve uygulama yapmaya, açık ve net olan ve iptal içeren yargı kararını aşmak adına yeni bir hukuksuz plan kararı üretmemeye, hukukun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

DLH’ya ait araziyi turizm alanına çevirdikten sonra inşa edilen kentin en yüksek binası konumundaki Sheraton Hotel ile ilgili 10 yıl önce Mimarlar Odası Samsun Şubesi dava açmış, otel ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edilen imar planları iptal edilip mühürleme işlemi gerçekleştirilmişti.

Kaynak:
https://www.turizmgazetesi.com/haber/samsun-sheraton-oteli-muhurlendi-ruhsati-iptal-edildi-yikilmasi-gundemde/84842


Like it? Share with your friends!

178
693 shares, 178 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
4
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
1
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
4
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
2
Beğendim
Komik Komik
1
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
3
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar