Cevizdibi-kanyonu-yakakent
Cevizdibi-kanyonu-yakakent

Samsun’un Yakakent ilçesinde bulunan Cevizdibi Kanyonu, sadece profesyonel dağcılara açık

1 min


211
1.1k shares, 211 noktalar

Samsun’un Yakakent ilçesinde bulunan Cevizdibi Kanyonu, güvenlik gerekçesiyle sadece profesyonel dağcılara açık tutuluyor. Kanyon, son yıllarda sosyal medyada paylaşılan görüntüleriyle ilgi çekiyor.

Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, kanyona girişin tehlike oluşturduğunu ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi. İçişleri Bakanlığı tarafından yangın riski taşıyan orman alanlarına girişlerin yasak olduğunu hatırlatan Kılıç, Cevizdibi Kanyonu’nun gelecekte düzenlemeler yapıldıktan sonra tüm vatandaşlara açık olacağını belirtti.

Samsun’un Yakakent ilçesinde doğal güzelliğiyle dikkati çeken Cevizdibi Kanyonu’na profesyoneller dışında girilmesine güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor.

İlçe merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Asmapınar Mahallesi sınırları içinde yer alan Cevizdibi Kanyonu, son yıllarda sosyal medyada paylaşılan görüntüleri sebebiyle vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, AA muhabirine, kanyona profesyonel dağcılar haricinde vatandaşların girmesinin uygun olmadığını ve güvenlik gerekçesiyle girişlerin kapatıldığını söyledi.

Halihazırda İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yangın riski taşıyan orman alanlarına girişlerin 31 Ekim 2023’e kadar yasak olduğunu hatırlatan Kılıç, “Cevizdibi Kanyonu doğal güzellikler içermesiyle birlikte içinde ufak şelaleler, göletler bulunmasıyla profesyonel olmayan, ilk yardım, can kurtarma gibi belgelere sahip olmayan vatandaşlar açısından tehlike oluşturuyor.” dedi.

Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını isteyen Kılıç, şunları kaydetti:

“Bu aylarda vatandaşlarımızın hem can güvenliğini sağlamak amacıyla hem de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında profesyonel olmayan sporcular ve diğer kişiler haricinde bu bölgeye giriş yasağı bulunmakta. Vatandaşlarımızın bu noktada duyarlı davranmaları kendi can güvenliklerini ve arkadaşlarının, ailelerinin can güvenliklerini tehlikeye atmamalarını rica ediyoruz. Cevizdibi Kanyonu gelecekte inşallah gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra vatandaşlarımızın tümüne açık hale gelecektir.”

Kaynak: AA

Like it? Share with your friends!

211
1.1k shares, 211 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
2
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
1
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
2
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
2
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar