japonya-kefalleri-begendi
japonya-kefalleri-begendi

Japonyaya balık ihracatı iki katına çıktı

1 min


163
593 shares, 163 noktalar

Samsun’da üretilip Japonya’ya ihraç edilen büyük alabalıkların (1,25 kg. ve üstü) üretimi, Japonya’dan gelen talepler üzerine 2 katına yakın arttırıldı.

Samsun’da üretilip Japonya’ya ihraç edilen büyük alabalıkların (1,25 kg. ve üstü) üretimi, Japonya’dan gelen talepler üzerine 2 katına yakın arttırıldı.Bafra ilçesi Derbent Baraj Gölü’nde 14 adet, Yakakent ilçesinde Karadeniz’de 11 adet su ürünleri yetiştiricilik tesisi bulunuyor.

Bu iki su rezervinde ağ kafeslerde 5 bin ton civarında alabalık üretimi yapılıyor. 2019 yılında 3 bin ton iri alabalık (1,25 kg ve üstü) üretimi gerçekleştirildi.

Son yıllarda Japonya’dan gelen talepler üzerine tesisler, planlamalarını bu yeni taleplere göre revize ederek, iri alabalık üretimlerini artırmaya karar verdi. 2020 yılında iri alabalık üretiminin 5 bin ton civarında olması amaçlanıyor.

Samsun’da su ürünleri yetiştiricilik tesislerinde yaklaşık 150 kişi istihdam ediliyor. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri ile beraber bu rakam 300 kişi civarına ulaşıyor. İri alabalıkların et renk kalitesinin Japon piyasasına göre tutturulabilmesi için balıklar Türk Gıda Kodeksi’ne uygun renk pigmenti içeren yemlerle besleniyor ve ihracata sunuluyor. – SAMSUN


Like it? Share with your friends!

163
593 shares, 163 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
1
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar