Tuvalet temizliği
Tuvalet temizliği

Tuvalet temizliğinin püf noktaları

3 min


152
493 shares, 152 noktalar

Sık sık kullandığımız tuvaletler her kullanımdan sonra önemli derecede hijyenini yitiriyor. Bu nedenle tuvalet temizliğinde kalıcı çözümler bulmak çok önemli.

Evde sağlığı tehdit eden mikropların en çok bulunduğu bölgelerden biri klozettir. Üstelik cildimizle temas ettiği ve vücudun mikrop girişine açık noktalarına yakın mesafede bulunduğu için tuvalette hijyen çok önemlidir. Bu yazımızda okuyacağınız pratik tuvalet temizleme ve tuvalet kokusu giderme yöntemleri ile tuvaletinizde uzun süreli hijyen sağlayabilir, kendinizi ve ailenizi mikroplardan korurken, klozetinizin temiz ve beyaz görünümünü koruyabilirsiniz.

Klozetteki tüm kir ve lekelerden kurtulmak için ilk olarak sifonu çekin ve ardından su seviyesinin minimuma inmesini bekleyin.
Klozet oturağını kaldırın ve Domestos Maksimum Hijyen Çamaşır Suyu gibi yoğun kıvamlı ve mikropları öldürmede etkili bir dezenfektanı klozetin iç kısmında yukarı bölgeye, kenarlarına ve girintilerine temas edecek şekilde dökün. Tuvalet fırçası aracılığıyla çamaşır suyunu iyice yayın ve fırçayı kenara koyarak yarım saat bekleyin.
Klozet kapağını kapatarak antibakteriyel sprey ve kağıt havlu ile kapağın dış yüzeyini ve su haznesini temizleyin. Kapağı kaldırarak kapağın iç kısmına da aynı temizliği uygulayın.
Sifonu çekmeden önce tuvalet fırçası ile kirli ve lekeli kısımlara öncelik vererek klozetin içini tekrar fırçalayın. Sifonu çekin ve akan suyu da fırçanızı temizlemek için kullanın.
Daha güçlü kireç kalıntılarından kurtulmak için süngertaşı aracılığıyla klozete zarar vermeden söz konusu bölgeleri yavaşça ovalayın.

Tuvalet temizliği sırasında eldiven ve maske takmak gibi gerekli güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun. Temizlik ürünlerini kullanırken paketinin üzerinde yer alan talimatlara uymak önemlidir. Klozet temizliğinde kullandığınız fırça ve eldivenleri diğer yüzeyleri temizlerken kullanmamaya da özen gösterin. Klozetin alt kısmını silmeyi unutmayın. Temizlik sırasında göz önünde olmayan bu bölge kolayca atlansa da fazlasıyla mikrop biriktirebilir.

Alternatif Tuvalet Temizleyicileri
Tuvaletinizin temizliğinde maksimum hijyen sağlayan ürünlerin yanı sıra aşağıdaki alternatif yöntemlerden de faydalanabilirsiniz;

Sirke ile tuvalet temizliği: Klozete iki ya da üç bardak sirkeyi dökerek yüzeye iyice yayıp kısa bir süre bekledikten sonra tuvalet fırçası ile temizleyebilirsiniz. Ayda bir bu basit işlemi tekrarlamak klozet içinde kalıcı kir ve tortuların oluşumuna büyük ölçüde engel olacaktır.
Kola ile tuvalet temizliği: Bir kutu kolayı klozete döküp bir saat (hatta mümkünse gece boyu) bekledikten sonra su ile temizleyebilirsiniz. Kolanın asidik yapısı ve içersindeki karbonat, leke ve kireç kalıntılarının çözünmesini sağlayacaktır.
Bahsettiğimiz tuvalet temizleme yöntemleri lekelerin ve kireç kalıntılarının temizlenmesinde ve kötü kokuların giderilmesinde size yardımcı olacaktır. Ancak elde etmek istediğiniz kokuya ulaşmak ve tuvaletinizdeki ferahlığı sürekli kılmak için çamaşır suyu katkılı Domestos 5’li Güç Tuvalet Bloğu gibi bir tuvalet bloğu kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tıkanmış boruların açılması

Tuvalet temizliğinde en etkili sonucu alabilmenin ilk kuralı doğru temizleyicileri seçmektir. Yoğun kıvamlı çamaşır suları, tuvalet blokları ve çok amaçlı temizleyicileri ile Domestos, evinizde maksimum hijyen için ihtiyacınız olan gücü sağlıyor.

Tuvalet Taşı Nasıl Beyazlatılır?

Klozet temizliğinin püf noktaları nelerdir sorusuna verilecek cevaplardan bir diğeri de sararmış klozet taşını beyazlatmak için kullanılacak yöntemlerdir. Sararmış tuvalet taşı nasıl beyazlatılır merak ediyorsanız bu yöntemler işinize yarayacaktır:

Klozetinizde sarı lekeler oluşmuşsa iç taraftan kenar diplerine Domestos Maksimum Hijyen gibi yoğun kıvamlı bir çamaşır suyu dökün. Yoğun kıvamlı çamaşır suları dik yüzeylerde daha uzun süre kalacağı için lekeler üzerinde etkili olacaktır. Yarım saat beklettikten sonra sifonu çekin. Daha iyi bir sonuç için sifon öncesi lekeli bölgeleri tuvalet fırçası ile fırçalayabilirsiniz.
Eğer yan yüzeylerde leke varsa etkili bir diğer yöntem de amonyaklı kremle ovmaktır.
Tuvalet taşı temizliği sırasında kireç tabakalarıyla da uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durumda ise kireç çözücü ürünler işinize yarayacaktır.


Like it? Share with your friends!

152
493 shares, 152 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
1
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
1
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
1
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar