samsunspor
samsunspor

O Otobüs hala dönmedi

3 min


137
353 shares, 137 noktalar

Teknik Direktör Nuri ASAN, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan ‘ rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun.

Nuri Asan
Nuri Asan

NURİ ASAN KİMDİR!
Nuri Asan 1 OCAK 1940 senesinde Samsun’da dünyaya geldi.
Samsun’un Tanınmış kişilerinden biri olan ve Gaziler mahallesinin tam 21 yıl muhtarlık görevini yürüten rahmetli Muhtar Mahmut Asan’ın oğludur.

Tüm hayatını futbol’a adayan ve Samsunspor’a olan aşkını her daim  önde tutan Nuri Asan  bu nedenle evlenmeye dahi fırsat bulamadan hayata genç yaşta veda etmiştir.

Nuri Asan
Nuri Asan

HANGİ FUTBOL TAKIMLARINDA OYNADI

Bütün hayatını Samsun Spor’a adayan Nuri Asan, 1960’li ve 1970’li yıllarda Galatasaray, Ankaragücü ve Samsunspor‘da forma giymiştir.
Samsunspor taraftarınca seçilen “Samsunspor Tarihinin En İyi İlk On Biri‘ nde yer almıştır.

 

Nuri Asan
Nuri Asan

Samsunpor‘un antrenmanlar ve maç hazırlıklar için kullandığı ve 1990 yılında inşası tamamlanan antrenman tesislerine Nuri Asan Tesisleri ismi verilmiştir.

Nuri Asan
Nuri Asan

MİLLİ TAKIM KARİYERİ
Nuri Asan, iki kez Türkiye 18 yaş altı millî futbol takımı formasını giymiştir. Millî formayı ilk giydiği maç 4 Nisan 1958 tarihli Yunanistan maçıdır.

Nuri Asan
Nuri Asan

Diğeri ise 5 Misan 1958 tarihli Macaristan maçıdır. Yunanistan ve Türkiye’nin 18 yaş altı millî futbol takımları arasında yapılan maç 0−0 sona ermiş, diğer maç ise 1−0 Macaristan lehine sonuçlanmıştır.

Nuri Asan
Nuri Asan

Teknik direktörlük kariyeri
1980’ların başından beri Türkiye profesyonel futbol liglerinde yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yapmıştır.
20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor’u çalıştırırken Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu 49 yaşında hayatını kaybetmiştir. (20 Ocak 1989)
Bu olay Samsunspor ve Türk futbol tarihinin hafızasına “20 Ocak Faciası adıyla kazınmıştır.

 

 

SAMSUNSPORUN 33 YILLIK DİNMEYEN ACISI

Samsunspor kafilesini, 20 Ocak 1989’da Malatyaspor ile oynayacağı lig müsabakasına giderken taşıyan otobüs, Havza ilçesinde kamyonla çarpıştı.

Kaza sonucu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti.

Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan ise yaralandı. Trafik kazasından sonra Samsunspor Kulübü, kırmızı-beyaz forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına siyahı da ekledi.

samsunspor
samsunspor

Like it? Share with your friends!

137
353 shares, 137 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
0
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar