cumhuriyetimizin-100-yili-kutlu olsun
cumhuriyetimizin-100-yili-kutlu olsun

Cumhuriyetimizin 100.yılı hepimize kutlu olsun.

4 min


165
613 shares, 165 noktalar

Cumhuriyetimizin 100.yılı hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm yurtta ve dünyada çoşku ile kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına armağanı Cumhuriyet 100 yaşına girdi. Büyük bayram tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşına girdi. Cumhuriyetin çocukları yurdun dört bir yanında bayramlarını kutladı.

Ankara’da vatandaşlar ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

İstanbul’da İstiklal Caddesi bayraklarla donatıldı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla “100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” İstanbul’da düzenlendi.

“Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü” temasıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde yapılan koşu, Avrupa yakasından başladı. Koşuya katılanlar, Anadolu yakasına geçtikten sonra dönerek 5 kilometrelik parkuru başladıkları yerde bitirdi. Yarışın startını A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ve Fenerbahçe Opet’in kaptanı Eda Erdem verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu

SOLOTÜRK, boğazda yaptığı gösteride köprünün altından geçti.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Kocaeli’de denizde dev bayrak açıldı.

İzmir Atatürk Lisesi’nde her yıl 29 Ekim ve 19 Mayıs’ta öğrenciler tarafından sergilenen vals gösterisi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında da ilgiyle izlendi.

Kapadokya’da, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde 100 sıcak hava balonu, 100 Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle havalandı.

 

UŞAK’TA ZEYBEKLİ KUTLAMA

Uşak’ta İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve vatandaşlardan oluşan 1923 kişilik grup, zeybek gösterisi yaptı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Törende Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ile halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

ÇORUM

Çorum’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kadeş Barış Meydanı’ndaki törende 100 kişi “Çorum Halayı” gösterisi yaptı.

BİNGÖL

Bingöl’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törende, atletizm yarışmaları yapıldı.

SAMSUN

Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşku ve heyecanla kutlandı. Sahil Güvenlik gemileri, deniz polisleri botları, römorkörler, balıkçı gemileri, tekneler, yelkenliler ile yatlar sahilde geçiş yaptı.

AĞRI

Türkiye’nin farklı illerinden gelen dağcılar, yüksekliği nedeniyle “Türkiye’nin Çatısı” olarak nitelendirilen Ağrı Dağı’na tırmanış yapmak üzere Doğubayazıt ilçesine geldi. Dağcılık antrenörü Hikmet Kızılkaya liderliğindeki ekip, rehber Emre Varol’un da desteğiyle 4 gün süren zorlu bir tırmanışın ardından 5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaştı. Zirvede “Ağrı Valiliği Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ağrı’nın zirvesinde Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” yazılı pankart açan dağcılar, Türk bayraklarıyla poz verdi.

 

BURSA

Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JAK timleri, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında ‘Uludağ 2543 Rakımlı Büyük Zirve Tırmanışı’ gerçekleştirdi. Tırmanış faaliyeti sırasında güzergah olarak, Uludağ Milli Parkı içerisinde yer alan 1’inci Oteller Bölgesi, Cip Yolu, Maden mevkii, Kapı mevkii, Küçük Zirve, Rasat Düzü, Yasemin Geçidi, Baykan Sırtları Karakayalar ve Büyük Zirve rotası takip edildi. 12 kilometrelik parkuru 8 saatte tamamlayan JAK timleri, Türk bayrağı ile Atatürk posterini Uludağ’ın zirvesinde dalgalandırdı.

ANTALYA

Akdeniz Otizm ve Spor Kulübü Derneği ile Antalya Sualtı Derneği üyeleri, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında dalış yapıp su altında Türk bayrağı açtı.

Kaleiçi Yat Limanı’nda bir araya gelen dernek üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamalarına ortak olmak için dalış yaptı. Grup, yanlarına aldıkları Türk bayrağını suyun metrelerce altında açarak hatıra fotoğrafı çektirip, kutlamalarını ölümsüzleştirdi.


Like it? Share with your friends!

165
613 shares, 165 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
1
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar