sakin-sehir-yakakent
sakin-sehir-yakakent

Samsun’un şirin turistik ilçesinin adını Dünya’da sayılı kentler arasında duyuracak Cittaslow (Sakin Şehir) adaylığı için hazırlıklarını sürdürüyor

2 min


287
1.8k shares, 287 noktalar

Yakakent, Sakin Şehir olma yolunda

Yakakent Belediyesi, yeşil ile mavinin buluştuğu Samsun’un şirin turistik ilçesinin adını Dünya’da sayılı kentler arasında duyuracak Cittaslow (Sakin Şehir) adaylığı için hazırlıklarını sürdürüyor.

SAKİN ŞEHİR YAKAKENT

Yakakent Belediyesi, yeşil ile mavinin buluştuğu Samsun’un şirin turistik ilçesinin adını Dünya’da sayılı kentler arasında duyuracak Cittaslow (Sakin Şehir) adaylığı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Samsun’un Yakakent Belediyesi, İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği’ne katılma çalışmalarında yeni bir aşamayı tamamladı. Cittaslow üyeliği için değerlendirme kriterleriyle ilgili olarak hazırlanan Başvuru Dosyası, Yakakent Belediyesi tarafından Uluslararası Cittaslow Birliği’ne teslim edildi.

Karadeniz’de sadece Sinop’un Gerze, Ordu’nun Perşembe ve Artvin’in Şavşat ilçelerinin üye olduğu Uluslararası Cittaslow Birliği’ne üye olmak için hazırlıklarını sürdüren Yakakent Belediyesi, dünyada az sayıdaki kentler arasına girmeyi hedefliyor.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Yakakent’in doğası, denizi, nüfusu, konumu itibariyle “Sakin Şehir” olmayı hakettiğine inandıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, “Küreselleşmenin etkisiyle kaybolmaya yüz tutan doğal, tarihi ve kültürel değerlerimizi korumak ve yaşatabilmek için bu değerlere duyarlı birçok proje üretilmiştir ve üretilmeye devam etmektedir. Bunlardan biri de İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği’dir.

Yakakent
Yakakent

Yakakent Belediyesi olarak Sakin Şehir ünvanını kazanmak için adaylık konusunda gerekli şartları ve hazırlıkları tamamlamak için çalışıyoruz. Bu kriterler kapsamında hava temizliği ölçümü için işlemler devam etmektedir” dedi.

KARADENİZ’DE 4. İLÇE OLACAK
Başkan Kıyma; “Yakakent’in, sahip olduğu değerlerle Sakin Şehir ünvanını alacağına inanıyoruz. Karadeniz’de 4. Sakin Şehir ünvanlı ilçe olma hedefiyle uyum çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

Yakakent
Yakakent

CİTTASLOW 72 KRİTER
Uluslararası Cittaslow Birliği’nin, kentlerin yaptığı çalışmaların puanlanması amacıyla oluşturduğu, “Çevre Politikaları”, “Altyapı Politikaları”, “Kentsel Yaşam Kalitesi Politikaları”, “Tarımsal, Turistik, Esnaf ve Sanatkarlara Dair Politikalar”, “Misafirperverlik”, “Farkındalık ve Eğitim için Planlar”, “Sosyal Uyum ve Ortaklıklar” olmak üzere 7 ana başlık altında toplam 72 değerlendirme kriteri bulunuyor.

yakakent-tarihce
yakakent-tarihce

SAKİN ŞEHİR UYUM ÇALIŞMALARINDA YOL HARİTASI
Hazırlık sürecinde, Cittaslow felsefesine uyum çalışmalarının, insanların birbiriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan bir kentin, korunması ve kurulması hedeflerine; belediye, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ve halkla birlikte ulaşmak için çaba gösterilecek.

Haber: Mustafa KAHYA
https://www.gazeteekip.com/yakakent-sakin-sehir-olma-yolunda-h116783.htm?fbclid=IwAR0aLV4pnYi9AGGhqw3Jm-wanbeJ-8vvF1aLU4t5SNwLwBLVzaSKh5l5vGI


Like it? Share with your friends!

287
1.8k shares, 287 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
1
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
5
Beğendim
Komik Komik
1
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mta

Editör -Yazar