yakakente-itfaiye-istasyonu
yakakente-itfaiye-istasyonu

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 yeni ifaiye istasyonu kuracak

2 min


180
764 shares, 180 noktalar

İtfaiye istasyonları sayısını artırmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 yeni istasyon daha kuracak.

 

“Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 yeni ifaiye istasyonu kuracak”

 

İlkadım, Atakum, Terme ve Yakakent’e kazandırılacak istasyonların ihalesi ise yıl içinde yapılacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizin kırsal alanı oldukça fazla ve mesafe ise uzun. Biz de mümkün olduğunca süreyi aşağıya çekmek istiyoruz. Bu amaçla istasyon sayımızı 19’a çıkarıyoruz” dedi.

Doğal afetlere hızlı müdahale için itfaiye teşkilatının teknik kapasitesini artırıp yaygınlaştırmaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye yeni istasyon kazandırmanın mücadelesini veriyor. Daha önce Tekkeköy, Canik ve Kavak istasyonlarını hizmete açan Samsun Büyükşehir Belediyesi, inşasını tamamladığı Vezirköprü itfaiye istasyonunu da tamamlayıp faaliyete geçirdi.

Orman, konut ve iş yeri yangınları ile sel ve deprem yaşanan yerlere ulaşma süresinde dünyadaki 5-8 dakika kriterini yakalamayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 yeni istasyon daha kurmaya hazırlanıyor. Atakum ve Terme’deki istasyonlarının yerini değiştirip yenileyecek olan belediye, İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi ile Yakakent ilçesine de yeni bina inşa edecek.

Yeni itfaiye istasyonlarının proje çizimlerini tamamlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, istasyonların ihalesini de bu yıl içerisinde gerçekleştirecek. Afetlere müdahalede dünya kriterini yakalamak için itfaiye istasyonu sayısını artıracaklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizin kırsal alanı oldukça fazla ve mesafe ise uzun. Biz de mümkün olduğunca süreyi aşağıya çekmek istiyoruz.

Bu amaçla istasyon sayımızı 19’a çıkarıyoruz. İnşallah bu sene 2’si yenilemeyle birlikte 4 istasyonumuzun ihalesini gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 25 istasyona ulaşmaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Rıza Zengin ise Kıran Mahallesi ve Yakakent ilçesinde kurulacak istasyonların stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Daire Başkanı Zengin, “Kıran Mahallesi, bulunduğumuz ana merkezin tam tersi istikametinde olup acil müdahale açısından önemli bir nokta.

Hem çevre yolu üzerinde hem de Kavak ve Canik istikametine hızlı bir müdahaleyi sağlayacak konumda. Diğer bir uç noktamız ise Yakakent. Burası da batısında Sinop, doğusunda Alaçam ve Bafra ilçelerine yakınlığı sebebiyle stratejik önem taşıyor” diye konuştu.

Kaynak:https://samsun.bel.tr/

YAKAKENT – HABER
yakakent.net


Like it? Share with your friends!

180
764 shares, 180 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
1
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
2
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Caner Engin Faysal

Gazeteci, yazar, web master Haber ve Reklam işleri