samsun-Atakum
samsun-Atakum

Samsun Atakumda yapılacak olan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi’nin ihalesi yapıldı

2 min


205
1k share, 205 noktalar

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum’a yapılacak olan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi’nin ihalesi yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaklaşık bir ay içerisinde inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

 

Eğitimin tüm kademesinde öğrencilere destek olacak yatırımları hız kesmeden sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde 5 bin 727 metrekare alana Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi kazandırmak için çalışmalara hız verdi. Projede 3 katlı bir kütüphane, 3 katlı bir sergi salonu, 2 katlı bir kafe restorant ve mescit yer alacak.

Sözleşme bedeli 46 milyon 45 bin 450 lira olan projenin inşaatının yaklaşık bir ay içerisinde başlaması planlanıyor.

5 bin 727 metrekare çevre düzenlemesinden oluşacak olan Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe öncelikli olarak gençlerin hizmetine sunulacak. Bitirildiğinde alan bölge için de kültürel bir etkileşim noktası olacak.

“Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesi mimarisiyle, teknolojisiyle, fonksiyonelliği ile şehrin marka değeri olacak bir proje” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Atakum’dan Türkiye’ye Samsun’un çok önemli bir marka değeri olacak. Tam bir ahşap ağırlıklı.

Ne var burada; kitap kafe, sergi alanları, sanat faaliyetlerinin icra edileceği mekan, restoran kısmı var. Toprak ve yeşille uyumlu bir proje olacak. 7’den 70’e yerli yabancı herkes oradan geçecek. Nefes alacak” dedi.

Proje ile gençlerin yaşamına dokunacaklarını ifade eden Başkan Demir, “Gençlerimizin yaşamına dokunacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Onlardan biri de Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi. Yüzlerce kitabın yer alacağı kafede kitapseverlere samimi ve sıcak bir ortam sunacağız. Gençlerin elinden tutulursa yarınların iş insanları, bilim insanları olacaklar. Gençlerimize yeter ki inanalım, ellerinden tutalım.

Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi aynı zamanda gençlerimizin üniversiteli büyükleriyle sohbet edecekleri, tecrübe paylaşımı yapabilecekleri de bir mekan olacak. Kısaca burası gençlerimizin, kitap okumak isteyenlerin, araştırma yapmak, ders çalışmak isteyenlerin buluşma noktası olacak. Özellikle gençlerimiz başta olmak üzere teknolojinin bu kadar ilerlediği bir ortam içerisinde insanları kitaplarla buluşturmak, kitaplarla haşır neşir etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Like it? Share with your friends!

205
1k share, 205 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
1
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mehmet aslan

Yazar - Grafiker Reklam. Web master.