pele
pele

Güle güle Pele

1 min


137
283 shares, 137 noktalar

Bir süredir kolon kanseri sebebiyle tedavi gören efsane futbolcu Pele, 82 yaşında hayatını kaybetti. Efsane isim 3 kez Dünya Kupası’nı kazanma başarısı göstermişti.

 

29 Kasım’dan bu yana hastanede kemoterapi uygulaması gören Brezilyalı yıldızdan akşam saatlerinde üzücü haber geldi. Brezilya basını 82 yaşındaki efsane oyuncu Pele’nin hayatını kaybettiğini manşetlerine taşıdı.

1958, 1962 ve 1970’te Dünya Kupası’nı kazanan Brezilya Milli Takımı’nın en önemli isimlerinden olan Pele, Maradona ile birlikte dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösteriliyordu.

Pele’nin yaşamını yitirmesinin ardından bazı futbolcuların yaptığı paylaşımlar ise şöyle:

Ronaldo: ”Hatıran sonsuza kadar yaşayacak. Huzur içinde uyu Kral Pele”

Neymar: “Pele’den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik. Pele’den önce futbol sadece bir spordu diyebilirim. Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye dönüştürdü. Fakirlere, siyahlara ve çoğunlukla Brezilya’ya görünürlük verdi. Futbol ve Brezilya, Kral sayesinde statüsünü yükseltti! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele sonsuza kadar!!”

Josef: “Pele, dünya futbolunun unutamayacağı, belki de en büyük efsaneydi.”

Vincenzo Montella: “Bir efsaneyi daha kaybettik. Ailesine sevgilerimi gönderiyorum. Uzun zamandır mücadele veriyordu ama olmadı.”

Kylian Mbappe: “Futbolun kralı bizi terk etti ama mirası asla unutulmayacak.

Enner Valencia: “Huzur içinde yat Pele”

Pele’nin unutulmaz kariyeri

Pele ismiyle tanınan Edson Arantes do Nascimento, tedavi gördüğü Albert Einstein Hastanesi’nde 82 yaşında vefat etti. Brezilya Milli Takımı ile 3 Dünya Kupası, bireysel ve kulüp başarılarıyla adından söz ettiren Pele, kariyerini ABD’nin New York Cosmos ekibinde noktaladı. Brezilya’da Santos formasını 19 yıl giyen Pele, 1000’in üzerinde gol kaydetti ve heykeli, Maracana Stadı’nın önüne dikildi.

Santos’tan ayrıldıktan sonra ABD ekiplerinden New York Cosmos’ta 1975-1977 yıllarında forma giyen Pele, lig şampiyonluğu yaşadı. Futbolculuk kariyerinin ardından Brezilya’da 1995-98 yılları arasında spor bakanlığı da yapan Pele, FIFA ve Santos’un futbol elçiliği görevlerini de sürdürdü. Pele, New York Cosmos’un onursal başkanlığı, Birleşmiş Milletler ve UNESCO’nun iyi niyet elçisi olarak da görev aldı.

Pele, Brezilya liginde 3, eyalet liginde 11, Libertadores Kupası ve Copa America’da birer kez gol krallığı yaşadı.CNN


Like it? Share with your friends!

137
283 shares, 137 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
0
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
2
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

erhanbasyayla

İzmir - Foça doğumlu. İstanbul'da yaşıyor. New York Film Acedemy mezunu. (Film & Video Arts) facebook.com/erhan.basyayla