ibrahim-katmerlikaya
ibrahim-katmerlikaya

İki güzel insan

3 min


137
299 shares, 137 noktalar

İKİ GÜZEL İNSAN…

Okuldan yada bankadan arta kalan zamanlarda Gümenüz’de olduğumda herhangi bir mani olmazsa her akşam yemekten sonra çarşıya Yaşar’ın ( Yaşar Genç ) yanına gider geç saatlere kadar dükkânda oturur dükkânı kapadıktan sonra da yol boyu turlarımızı atardık.

O dönem bir çay bahçemiz (Meydan’da) vardı. Kasaba halkının ve gurbetten tatil için gelenlerin birbirlerini bir arada görebilecekleri tek mekân.
Sahilin, henüz medeniyetin adına elektrik denen ışıkları ile aydınlatılmamış, yürüyüş yolu yapılması adına betona teslim olmamış ve denizin evleri tehdit ettiği gerekçesiyle uçakla bilmem kaç fit yüksekten geçenlerin rahatlıkla görebileceği kayalardan büyük T harfi ile doldurulmamış olduğu zamanlarından biri…
Gece saat 23.00 sıraları, Yaşar dükkânı kapattı. Birlikte meydandan başlayıp ikiz yola kadar uzanan rutin Rasim Çağlar Caddesi (o zaman ki adı) turumuza başladık.
Vakit biraz geç olduğu için kapı önü oturmalarının büyük kısmı dağılmış, sabah bahçeye tarlaya (genellikle tütün) yada balığa gidecek olanlar çoktan uykuya dalmıştı.
Bizim evin önüne gelmiştik ki. Üst yolda acı bir fren sesi ardından bir patırtı ve sonrasında Alaçam tarafına doğru hızla uzaklaşan bir otomobil sesi.
Cadde de bizden başka kimse yok. Yaşar “Aha araba bir şeye çarptı ve kaçtı. Hadi hemen gidip bakalım” dedi. O zaman bizim evin karşısında ev yok Yeniyol’a kadar tarla. Tel örgünün üzerinden atladık tarlanın içinden koşarak Yeniyol’a çıktık. Şimdiki gibi yolda aydınlatma yok etraf karanlık ama o karanlıkta yolun kenarından ahh’lar offf’lar arasında bir ses geliyor ” Ferdi’yi arayın, Ferdi’yi arayın. Ferdi’nin numarası 611 .. .. acele Ferdi’yi arayın”. Ses çok tanıdık.
Yol karanlık göz gözü görmüyor, sesin geldiği yere doğru gittik baktık. Yol kenarındaki hendeğin içinde biri yatıyor Süleyman Küçükkırım. Ayağa kalkmaya çalışıyor ama ayağı kırıldığı için kalkamıyor.

suleyman-kucukkirim
suleyman-kucukkirim

Bizi karşısında görünce altın bulmuş gibi sevindi. Sonra bir taraftan ” La Kazma nerde, Kazma’da vardı yanımda Kazma nerde?” diye soruyor bir taraftan da “611 .. .. Ferdi’yi arayın, Ferdi’yi arayın” diye bize talimat yağdırıyor.
O zamanlarda sanki cep telefonu vardı da biz aramıyorduk! Birden aklımıza Kazma’da vardı yanımda sözü geldi. Bu sefer Kazma (İbrahim Katmerlikaya) yı aramaya başladık el yordamıyla. Süleyman’dan 25-30 metre ilerde İbrahim Abi’yi de bulduk yatar vaziyette.
Onun durumu Süleyman’dan daha iyiydi. Yalnız hâlâ olayın şokunda olduğundan sesi çıkmıyormuş meğer. Yaşar hemen oradaki evlerden birinin kapısını çaldı ve 112’yi arayarak Ambulans istedi ve bir müddet sonra gelen Ambulansa Süleyman Küçükkırım ve İbrahim Katmerlikaya’yı bindirerek hastaneye gönderdik.
Sonradan öğrendiğimize göre Süleyman’ın bir ayağı kırılmış , İbrahim Abi’nin bir kaç ezik yara bere dışında bir şeyi yokmuş.
Gecenin devamında iz sürerek çarpıp kaçan arabanın kime ait olduğunu da bulduk. Bir arkadaşımızın Alaçam’da oturan ve Hollanda’dan izine gelen kayınbiraderi imiş.
Suat Kahya abimizin Memedler yazısında İbrahim Katmerlikaya abimizin adı geçince bende onunla yaşadığımız bu ilginç anıyı kaleme aldım. İbrahim Abi ile anısı olmayan yaşıtı, büyüğüm, küçüğüm yok gibidir.

ibrahim-katmerlikaya
ibrahim-katmerlikaya

Unutmadan Süleyman’ın telefon numarası vererek arayın dediği Ferdi, ilçemizde uzun sayılabilecek bir süre doktorluk yapıp şifa dağıtan ve çok sevilen eniştemiz (Deniz Birer Tanır ablamızın eşi) Dr. Ferdi Tanır. Doktorumuza , ablamıza saygı ve sevgimizle sağlık sıhhat diliyorum.
İki Güzel İnsan, çok kıymetli dostum Süleyman Küçükkırım ve can abim İbrahim Katmerlikaya’nın ruhları şad olsun. Işıklar içinde uyusunlar…
Sağlıcakla kalın Gümenüz Nostalji Ailesi…
08.07.2021
Ali Fuat Karabacak


Like it? Share with your friends!

137
299 shares, 137 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
2
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
2
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ali Fuat Karabacak