gümenuz
Necmi Karabacak

Bir fotoğraf bir hikaye

1 min


147
363 shares, 147 noktalar

BİR FOTOĞRAF BİR HİKAYE…

Başrollerde Necmi Karabacak ve Can arkadaşı Vedat Efe…
İstanbul’a çalışmaya giden iki genç. Bir dükkân kiralar ve terzilik yapmaya başlarlar. Kısa sürede işleri gelişir zamanın iş insanlarına takım elbise dikmeye kadar gider iş. Kiraladıkları dükkânı sahibinden bir miktar peşinat vererek taksitle satın alırlar.
Hatta ilk iki taksitlerini de öderler. Fakat bir süre sonra ortaklardan biri hastalanır. Uzunca bir süre hastenede tedavi görmek zorunda kalır. Derken dükkânın işleri düşer ve taksitleri ödeyemez hale gelirler öyleki hasta olana da tedavisi sırasında para lâzım olur. Dükkân sahibi güngörmüş beyefendi bir iş insanıdır.

Ortakları alır karşısına konuşur fakat bizim delikânlılar bu şartlarda işi yürütemeyeceklerini beyan edince, o zaman “sizin bana yaptığınız ödemeleri faizi ile aynen iade edeyim” der bizimkiler faizi kabul etmezler ama şartlar gereği yaptıkları ödemeleri geri alarak dükkânı eski sahibine geri verirler.

Sonrasında ortaklardan biri Gümenüz’e geri dönerek, diğeri İstanbul’da kalarak hayat mücadelesine devam ederler. Şimdilerde ebediyete intikal etmiş o dönemin iki gencinin ruhları şad, mekânları cennet olsun.
Bir İstanbul’a gidişimizde babam (Necmi Karabacak) bana dükkânın yerini göstermişti. Cevizli tren istasyonu karşısında minibüs yolu üzerinde iki katlı bir dükkân…
Sağlıcakla kalın Gümenüz Nostalji Ailesi…
29.06.2021
Ali Fuat Karabacak


Like it? Share with your friends!

147
363 shares, 147 noktalar

Bu habere bir tepki vermek ister misin! Aşağıdan seç, tıkla

Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
1
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ali Fuat Karabacak